Kebab (Viltkebab/Älgkebab)
Häromdagen lagade jag världens enklaste kebab och det blev hur gott som helst. Man kan använda nötfärs el älgfärs. (Jag satte 1 kg nöt, 0,5 kg älg och 0,5 kg rådjursfärs), Enkelt att förbereda kvällen innan och sedan bara hyvla och steka köttet. Bäst resultat får man om man lagar kebaben några dagar innan, hyvlar den och fryser den i portionspåsar i frysen. Den får den där riktiga kebabsmaken när man steker upp den.
2 kg nöt el älgfärs.
1 påse aromatkrydda (90g)
1/4 dl svartpeppar
Häll en påse med aromatkrydda och 1/4 dl svartpeppar i köttfärsen. Rör ihop ordentligt, forma till en köttfärslimpa, lika lång som en ugnsplåt. Linda in i aluminiumfolie.
Lägg i ugn 100 grader 3,5-4 timmar. Servera med klyftpotatis el pitabröd, sallad, orientdressing och salsa bestående av krossad tomat, rödlök, vitlök, salt och peppar och salladskrydda.
Salsan kan med fördel göras några timmar innan, så hinner smakerna dra ihop sig i kylen ngn timme.
Majs kan man lägga i salsan.


