Sjömansbiff på griskotlett
En annan variant av sjömansbiff är denna med griskotlett i. Mycket god!
4-5 pers
3 lökar
8-10 potatisar (ex bintje)
4 griskotletter
1 msk matolja
lite salt och svartpeppar till kotletterna
3-4 lagerblad
10-15 krydd- och svartpepparkorn
ca 1 tsk salt
1 flaska pilsner/öl 33 cl
2-3 dl vatten
(istället för öl kan man ta buljong el fond om man vill)
persilja
1. Skala och hacka lök och och potatis i skivor.
2. Bryn kotletterna i eget fett och krydda med salt och peppar.
3. Bryn även lökringarna en stund i lite olja.
4. Varva potatis, lök och kotlettbitar i gjutjärnsgryta, krydda mellan varven.
5. Häll i öl el buljong efter behov. Låt småkoka på spis under lock 1,5 tim el i ugn 150-200 g i 1,5 - 2 tim.
I ugn bör locket tas bort i slutet så att ytan får fin färg.
6. Strö över persilja och servera med en frisk sallad, smörgåsgurka och rödbetor.
