Älgbiff Carl-Gustaf


Den här marinaden brukar vi oftast använda när vi grillar älgkött på sommaren. Hemligheten är en kraftig marinad, het grill för att stänga köttporerna och att våga avbryta grillningen i tid när köttet ännu är saftigt.
Idag lagade vi biffarna i en stekpåse i ugn och resultatet blev minst lika bra. Tillagningstid i ugn ca 35 min.
Vi har lagat denna maträtt otaliga gånger och det blir alltid lika gott.
800 g skivad älgstek av innanlår
Marinad:
1/2 dl olivolja
2 msk soja
1/2 dl chilisås med vitlök (går även bra med vanlig chilisås)
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk svartpeppar
salt (först på grillen)
Låt köttet ligga svalt i marinaden ca 6 timmar. Innan grillningen ska köttet ha rumstemperatur.
Skiva gärna biffarna i ca 2 cm tjocka bitar. De är då lättare att få saftiga och riktigt goda.
Servera med pommes/rotsakspommes och aioli.