Våfflor (LCHF)
Förutom att man kan laga våfflor med sylt, kan man också välja att äta de med olika salta röror till. Ex som snittar till fest. Här får ni några tips.
Smet till LCHF Våfflor (6st)
2 dl mandelmjöl (eller 1dl mandel/1dl kokosmjöl)
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
nypa salt
vaniljpulver
Mixa ihop smeten och smörj ett våffeljärn och grädda dem med smör.
Smet till vanliga våfflor (8st)
75 g smör
3 dl vetemjöl
2 krm salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt, bakpulver och mjölk. Vispa smeten slät. Tillsätt ägg och smält smör och blanda. Grädda våfflor.
1. Skagenröra:
75 g gravad lax
1 klyfta rödlök
200 g räkor med skal
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs
3 msk röd fiskrom
2. Gubbröra:
2 hårdkokta ägg
1 burk ansjovisfiléer, 55 g
1/2 dl creme fraiche el gräddfil
1 liten finackad rödlök
1/2 dl hackad gräslök
2 msk löjrom
3.Avokado- och laxröra:
1 avokado
1/2 lime (pressad saft)
100 g rökt lax
100 g färskost neutral smak
1 dl creme fraiche
1. Skär laxen i småbitar. Finhacka löken och skala räkorna. Blanda med dill och majonnäs. Toppa med rom.
2. Lägg äggen i kallt vatten, koka upp och koka i 10 min. Lått kallna i kallt vatten. Skär sillen i småbitar. hacka äggen i en äggskärare. Blanda sill, ägg, creme fraiche, lök och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rom.
3. Skär avokadon i småbitar, blanda med limesaft. Strimla laxen. Blanda avokadon med ost, creme fraiche och lax. Smaka av med salt och peppar. Garnera med en limeskiva.
Smet till LCHF Våfflor (6st)
2 dl mandelmjöl (eller 1dl mandel/1dl kokosmjöl)
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
nypa salt
vaniljpulver
Mixa ihop smeten och smörj ett våffeljärn och grädda dem med smör.
Smet till vanliga våfflor (8st)
75 g smör
3 dl vetemjöl
2 krm salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt, bakpulver och mjölk. Vispa smeten slät. Tillsätt ägg och smält smör och blanda. Grädda våfflor.
1. Skagenröra:
75 g gravad lax
1 klyfta rödlök
200 g räkor med skal
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs
3 msk röd fiskrom
2. Gubbröra:
2 hårdkokta ägg
1 burk ansjovisfiléer, 55 g
1/2 dl creme fraiche el gräddfil
1 liten finackad rödlök
1/2 dl hackad gräslök
2 msk löjrom
3.Avokado- och laxröra:
1 avokado
1/2 lime (pressad saft)
100 g rökt lax
100 g färskost neutral smak
1 dl creme fraiche
1. Skär laxen i småbitar. Finhacka löken och skala räkorna. Blanda med dill och majonnäs. Toppa med rom.
2. Lägg äggen i kallt vatten, koka upp och koka i 10 min. Lått kallna i kallt vatten. Skär sillen i småbitar. hacka äggen i en äggskärare. Blanda sill, ägg, creme fraiche, lök och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rom.
3. Skär avokadon i småbitar, blanda med limesaft. Strimla laxen. Blanda avokadon med ost, creme fraiche och lax. Smaka av med salt och peppar. Garnera med en limeskiva.
