Mjuk kaka med citron (LCHF)
Den här citronkakan bakade jag för ett par dagar sedan. Mycket god!
Ca 14 bitar
150 g osaltat smör
5 stora ekologiska ägg
2 dl grädde
2 ekologiska citroner, skal och saft (jag tog bara 1 citron)
3 msk bakery+(eller annan vald sötning motsvarande ca 1,5 dl strösocker)
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl pofiber
1 msk fiberhus
2 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen fluffigt, häll i smöret och grädde, blanda väl. Tillsätt saft och skal från citronerna. Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan ner dem väl i smeten.
2. Klä en sockerkaksform 1,5 liter med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Känn med sticka så att citronkakan är torr och färdiggräddad.
