Leif Mannerströms favoritköttbullar / julköttbullar

De här köttbullarna brukar jag göra till jul. De är riktigt goda! Receptet är dock inte LCHF.
 
4 pers
 
400 g nötfärs
400 g blandfärs
1 dl gräddmjölk (0,5 dl grädde, 0,5 dl mjölk)
1 dl ströbröd
1 ägg
0,5 dl vatten
2 medelstora, kokta potatisar
2 små gula lökar
1 msk farinsocker
3 msk ansjovisspad
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk Kikkoman soja
salt
nymalen vitpeppar
smör till stekning
 
1. Rör ihop gräddmjölken, ströbrödet, ägget och vattnet till en lös smet. Låt dra i ca 10 min.
 
2. Skala lökarna, riv den ena på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun.
 
3. Mosa de kokta potatisarna med en gaffel.
 
4. Blanda alla ingredienser till en smidig smet, salta och peppra.
 
5. Forma till små köttbullar på 25 g/st, stek dem i smör (kan också stekas i långpanna i ugnen, i 200 grader. tills de är genomstekta och har fått fin färg.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0