Krämig köttfärspaj (LCHF)

Igår lagade jag två pajer. En med vanlig pajdeg till övriga familjen och en med Lchf pajdeg åt mig själv (blir också många matlådor att frysa ner). Själva fyllningen dubblerade jag och fast receptet inte innehöll parmesanost, så slängde jag i 1 dl i röran. Det är en smaksak. Prova utan först om du är osäker.

Pajdeg :

3 dl vetemjöl
125 gram smör
3 tsk kallt vatten
1/2 tsk salt

 

Lchf-pajdeg:

2 1/2 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön

40 g smör
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 ägg

Arbeta ihop alla ingredienserna till pajdegen, och tryck ut den i den smorda pajformen, nagga den lätt med gaffel. Låt vila i kylskåpet i ca 30 min.

 

Fyllning till en pajdeg:(gör dubbelsats om du ska ha till båda)
500- 600 gram köttfärs
1 finriven gul lök
1 burk med krossade fylliga  tomater
1 msk chilisås
50 gram philadelphiaost

1 vitlöksklyfta
salt och peppar
(ev slänger du i också 1 dl riven parmesanost)

Topping : skivade tomater och riven ost (jag tog Västerbotten)

Gör så här :
Sätt ugnen på cirka 200 grader.  Värm upp en stekpanna med smör och fräs löken, och den pressade vitlöken utan att den får färg. Lägg ner färsen och bryn den klart.  Lägg ner resten av ingredienserna till köttfärsröran och låt sjuda i fem minuter. Under tiden förgräddar du pajskalet i mitten på ugnen i cirka 10 minuter. Häll i fyllningen i skalet, blir köttfärsröran för såsig – undvik att lägga ner den sista vätskan i pajen och toppa med riven ost och skivade tomater. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills pajen fått en fin färg.

Klar att serveras med en krispig grönsallad.

 

 
 
 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0