Ost- och skinkpaj (Quiche Lorraine) LCHF
Här har du ett LCHF-recept på en otroligt god och fyllig skink- och ostpaj.
Osten kan du välja smaker som du själv tycker bäst om. Jag gillar lite starkare ost själv.
Pajbotten LCHF
2 dl Mandelmjöl
1/2 dl Kokosmjöl
1 msk Fiberhusk
50 g Smör
1 st Ägg
1/2 dl Vatten
1 krm Salt
- Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
- Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
- Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
- Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
- Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
- Sen är det bara att bygga vidare på din paj och njuta.
Fyllning till pajen:
1 st Pajskal
100 g Purjolök
5 g Vitlök
40 g Smör
150 g Rökt skinka
175 g Riven ost
4 st Ägg
2 dl Grädde
1 krm Paprikapulver
2 krm Salt
2 krm Svartpeppar (malen)
- Börja med att baka av ett pajskal, länken till det hittar du i beskrivningen.
- Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Strimla skinkan.
- Fräs purjolök, vitlök och skinka i en stekpanna. Använd smöret som fett. Peppra lite.
- Ställ fräset åt sidan och låt det svalna lite.
- Vispa ihop ägg, grädde, riven ost och skinkfräset i en bunke. Salta och peppra.
- Häll smeten i pajskalet.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Pajen skall ha fått vacker färg och stelnat i mitten.






URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Mumsigt :D