Ost- och skinkpaj (Quiche Lorraine) LCHF

Här har du ett LCHF-recept på en otroligt god och fyllig skink- och ostpaj.

Osten kan du välja smaker som du själv tycker bäst om. Jag gillar lite starkare ost själv.

Pajbotten LCHF

 

2 dl Mandelmjöl

1/2 dl Kokosmjöl

1 msk Fiberhusk

50 g Smör

1 st Ägg

1/2 dl Vatten

1 krm Salt

 

  1. Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  2. Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  3. Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  4. Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  5. Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
  6. Sen är det bara att bygga vidare på din paj och njuta.

 

Fyllning till pajen:

1 st Pajskal

100 g Purjolök

5 g Vitlök

40 g Smör

150 g Rökt skinka

175 g Riven ost

4 st Ägg

2 dl Grädde

1 krm Paprikapulver

2 krm Salt

2 krm Svartpeppar (malen)

 

  1. Börja med att baka av ett pajskal, länken till det hittar du i beskrivningen.
  2. Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Strimla skinkan.
  3. Fräs purjolök, vitlök och skinka i en stekpanna. Använd smöret som fett. Peppra lite.
  4. Ställ fräset åt sidan och låt det svalna lite.
  5. Vispa ihop ägg, grädde, riven ost och skinkfräset i en bunke. Salta och peppra.
  6. Häll smeten i pajskalet.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Pajen skall ha fått vacker färg och stelnat i mitten.
 
 
 

 

a n n i k a
2015-10-05 @ 20:09:30
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Mumsigt :D

Svar: Jepp. Funkar också bra som tillbehör på buffébordet.
None None




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0