Baconpannkaka
Idag ska jag laga baconpannkaka till middag. Till familjen enligt nedan recept och pen LCHF-pannkaka till mig själv. Till pannkakan serveras lättsockrad lingonsylt (el rårörda lingon med lite sötströ i om LCHF) och ett glas mjölk.
Recept på LCHF-pannkaka hittar du här:
4 portioner
- 2 pkt bacon
- 4 dl vetemjöl
- 8 dl mjölk
- 5 ägg
- salt
- smör
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en stor ugnssäker form, 20 x 30 cm, upp på kanterna. Klipp baconet i strimlor och lägg det i formen.
- Låt det bli tjocka strimlor, eftersom baconskivorna sitter ihop.
- Sätt in formen i ugnen tills baconet blivit lite stekt, cirka 5 minuter.
- Häll mjölet i en skål.
- Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
- Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Salta lätt.
- Häll smeten över baconet medan formen fortfarande är het, så blir pannkakan hög och fluffig.
