Gulaschsoppa (LCHF)

Serveras med kallrörd creme fraiche, några kumminfrön och ostplättar
 
Kan lagas på spis, men även i ugn 250 grader.
 
3-4 portioner
 
400 g nötfärs el älgfärs
1 stor lök
5 vitlöksklyftor
1 msk hel kummin
2 buljongtärningar
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk papikapulver
1-2 tsk salt
1 liter vatten
smör
 
Ostplättar:
3 dl ost
3 ägg
3 msk majonnäs
oregano
 
Soppa:
 
1. Finhacka löken som får mjukna i smöret utan att ta färg.
2. Bryn färsen och låt tomatpuré, kummin och paprikapulver steka med den sista minuten.
3. Sänk värmen och tillsätt buljong, tomatkross och vatten. Låt sjuda 20-30 min.
 
Ostplättar:
 
Riv valfri ost- gärna fet och smakrik- på rivjärnets grövsta sida. Rör samman lite med ägg och majonnäs.
Klicka ut matskedsstora samlingar på bakplåtspapper och dofta gärna över lite oregano. Grädda hastigt gyllengula.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0