Porterstek

Enkel stek att laga och köttet blir väldigt mört och gott. OBS! Köttet ska tas direkt från frysen in i grytan (ska ej tinas före)


Porterstek 4 port

1,5 kg älgkött (el nötkött)
1 flaska porter (33cl) ca 3,5 dl
1 dl svart vinbärssaft (outspädd)
1 dl soja
1 tsk timjan
5-6 enbär
5-6 svartpeppar
2-3 köttbuljontärningar
2 bitar vitlök
1 gul lök (delad i 4 bitar)

Blanda alla ingredienserna i en kastrull (helst en ganska trång gryta). Lägg i köttet
direkt i kall vätska. Helst ska köttet täcka köttet (fast det gör det sällan, så jag brukar vända köttet några gånger under koktiden).
Koka upp och sänk värmen. Låt koka sedan på medel/låg värme, under lock i 2 timmar. När köttet är färdigt, dra kastrullen åt sidan, låt köttet ligga och dra ca 20 min till under lock i kastrullen. Gör sås av ca 1 dl silad sky + grädde.

S
 


Anonym
2019-05-02 @ 12:54:22

Bra recept!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0