Kyckling på grönsaksbädd med gremolata (LCHF)

Den italienska kryddblandningen gremolata med citron, vitlök och persilja blir pricken över i. Den här rätten var mycket god och enkel att göra! Hela familjen tyckte att detta var gott!

4 port, ugn
200 grader
600-700 g kycklinglårfilé (el varsin stor kycklingfilé) Jag delade fileerna i två delar dock. salt och vitpeppar
2 msk smör
1 purjolök
150 g sockerärter
3 dl creme fraiche
1 msk maizena ljus redning (kan uteslutas om man vill ha LCHF)
1 mska dijonsenap (el annan senap)
1/2 kruka timjan el strö över torkad ca 1-2 krm

Gremolata:
rivet skal av 1/2 citron
1/2 dl finhackad persilja
2 klyftor finhackad vitlök
1 dl brödsmulor (kan uteslutas el använd LCHF bröd)
2 msk olivolja

1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i smör. Häll 1 dl vatten i stekpannan och låt filéerna eftersteka 5 min på svag värme. 2. Skölj, ansa och skiva purjolöken. Fräs purjolök och sockerärter hastigt i lite smör. Fördela grönsakerna i en smord ugnsform. Lägg de brynta kycklingfiléerna (inkl vätskan) på grönsaksbädden. 3. Blanda creme fraiche, maizena ljus redning och dijonsenap. Häll senapssåsen över kycklingen och tillaga gratängen mitt i ugnen 20-25 min. 4. Gremolata: Blanda citronskal, persilja, vitlök, brödsmulor och olja. Strö blandningen över kycklinggratänen vid serveringen.

 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0