Kycklinggryta med vitlök & örter och bladspenat

Hittade ett supersmarrigt recept på nätet på en blogg som heter: http://lesscarbs.se/lchf-lunch-och-middag/kycklinggryta-med-orterbladspenat-serveras-med-stekt-blomkalsris/
 
Detta kallar jag snabbmat. Lyxigt och gott på under 20 minuter. Passar hela familjen, ställ fram chiliflakes på bordet så kan alla anpassa styrkan själva!
 
4 portioner
 
4-5 kycklingfiléer
400 g färskost med smak av vitlök och örter
3-4 dl vatten (går även att ta grädde el liknande)
Några rejäla nävar färsk bladspenat
Salt, peppar, chiliflakes
1/2-1 blomkålshuvud
Smör till stekning
 
 
Gör så här: Skiva kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor. Bryn dem i smör. Häll sedan över färskosten, vattnet och kryddor och låt puttra cirka 10 minuter. Precis innan servering rör du ner bladspenaten. Servera med blomkålsris eller blomkålsmos Ris.Riv blomkålen på det grövsta på rivjärnet. Stek i smör några minuter. Mos: Koka blomkålen mjuk i grädde. Tillsätt lite salt och peppar. Det ska bara vara lite vätska i botten innan man mixar. Häll ut överflödig vätska. Mixa med mixerstav.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0