Grekisk pytt i panna
När vi nu ändå är inne på tema Grekland vill jag dela med mig av receptet på en jättegod pytt i panna, som ni bara "måste" testa!!! Så god är den.
1 fläskfilé (600-700g). Skär i 4x4 cm stora bitar och lägg i marinad över natten.
Marinad:
1,5 dl olivolja
1-2 msk soja
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
salt och peppar
Till stekning:
1 msk smör
1 msk olivolja
Tillbehör:
1 röd paprika i stora bitar
1 gul paprika i stora bitar
1-2 rödlökar i klyftor
1 ask små avlånga tomater (babyplommontomater) hela
Till servering:
150 g fetaost
urkärnade oliver i valfri färg
tzatsiki
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg frysta potatisklyftor på smord i ugnsplåt o knuffa in ugnen under tiden som du försteker köttet lätt i stekpanna.
3.Lägg sedan direkt köttet (inkl stekspadet/marinaden)och grönsakerna över potatisen o rör om. Krydda med salt
Låt steka i ugn 30-40 min.
4. Ta ut plåten och strö över fetaost o ev oliver. Servera med tzatsiki. OBS! Du kan också göra nedan vitlökssås om du vill prova nytt.
Vitlökssås:
5 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk grekisk salladskrydda (eller annan örtkrydda)



URL: http://ironheart.blogg.se
Bra tips och det ser jättegott ut. :)