Grekisk pytt i panna

När vi nu ändå är inne på tema Grekland vill jag dela med mig av receptet på en jättegod pytt i panna, som ni bara "måste" testa!!! Så god är den.

 

1 fläskfilé (600-700g). Skär i 4x4 cm stora bitar och lägg i marinad över natten.

Marinad:
1,5 dl olivolja
1-2 msk soja
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
salt och peppar

 

Till stekning:

1 msk smör

1 msk olivolja


Tillbehör:
1 röd paprika i stora bitar

1 gul paprika i stora bitar

1-2 rödlökar i klyftor

1 ask små avlånga tomater (babyplommontomater) hela


Till servering:

150 g fetaost

urkärnade oliver i valfri färg

tzatsiki

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Lägg frysta potatisklyftor på smord i ugnsplåt o knuffa in ugnen under tiden som du försteker köttet lätt i stekpanna.

3.Lägg sedan direkt köttet (inkl stekspadet/marinaden)och grönsakerna över potatisen o rör om. Krydda med salt
Låt steka i ugn 30-40 min. 

4. Ta ut plåten och strö över fetaost o ev oliver. Servera med tzatsiki. OBS! Du kan också göra nedan vitlökssås om du vill prova nytt. 


Vitlökssås:
5 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk grekisk salladskrydda (eller annan örtkrydda)

 

 
 
Caroline
2017-03-19 @ 15:59:28
URL: http://ironheart.blogg.se

Bra tips och det ser jättegott ut. :)

Svar: Det är så enkelt och supergott att göra.
None None

rememberthiis.blogg.se
2017-03-19 @ 16:42:08
URL: http://rememberthiis.blogg.se/

låter gott :)

Svar: Kan verkligen rekommendera detta!
None None




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0