Löjromsbomb (LCHF)

Passar utmärkt som tilltugg till ett glas vitt vin eller på en buffé. Eller som förrätt. Den är mycket enkel att laga och kan förberedas dagen innan. En kompis till mig hade lagat den här och sa att hennes blev alldeles för lös i konsistensen. Själv har jag gjort den här vid två tillfällen och den blev perfekt. Råder dock att låta bli att vända skålen direkt. Själv har jag vänt den först strax innan serveringen. Sen kan ju också creme fraiche variera i fasthet beroende på vilket märke man använder. Själv använde jag norrmejeriets creme fraiche som är rätt så fast i konsistensen.
 
8 personer
 
200 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche (norrmejeriets)
1 st liten rödlök, hackad
1 krm salt
 
Garnering:
 
1 kg räkor med skal
100 g löjrom
0,5 dl gräslök, grovt skuren
1 krm grovmald svartpeppar
 
Tillagning:
 
Täck insidan av en liten skål med plastfolie. Rör osten mjuk och blanda med crème fraiche, hackad rödlök och salt. Häll blandningen i skålen och täck med plastfolie. Ställ i kyl minst 2 timmar. Skala räkorna. Vänd skålen upp och ned på ett serveringsfat. Dra bort folien. Garnera med löjrom och lägg de skalade räkorna runt om. Strö till sist över gräslöken och krydda med svartpeppar.Servera med rostat bröd el LCHF-bröd.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0