Biff- och grönsakswok med grädde


Mums! Rekommenderar verkligen att prova.
4 port
500 g strimlat älgkött, nötkött (el fläskflé)
4 tsk olja och 1 msk smör
4 små vitlöksklyftor (el 2 stora)
4 scharlottenlökar
2 morötter
2 gula paprikor
16 cocktailtomater
1 dl creme fraiche
8 tsk sweet chilisås
4 krm sambal oelek
3-4 dl grädde
salt
peppar
Ris kokt
Hacka lök, vitlök och skär morötterna i tunna små stavar och paprikan i mindre bitar. Fräs i olja o smör i en wokpanna el el stekpanna tills morötterna är lagom mjuka. Ta upp grönsakerna. Strimla köttet och stek. Krydda med salt och peppar. Lägg i grönsakerna, chilisås, sambal oelek och fraiche och grädde. Låt alltsammans bli varmt. Rör ner halverade tomater. Servera med ris och sallad.