Nasi Goreng (VV)

 
4 port
 
1 gul lök (hackad)
2 tsk sambal oelek
3 tsk rapsolja
2-3 vitlöksklyftor (små klyftor, hackade)
5 st salladslök (hackad)
1 tsk socker
6 dl ris, kokt
120 g rökt skinka (strimlad el i bitar)
120 g skalade räkor
4 tsk ketjap manis
2 ägg
 
1. Fräs lök i 2 tsk olja och tillsätt sedan sambal när löken börjat mjukna. Tillsätt därefter vitlök, salladslök och socker. Låt det fräsa ytterligare en minut.
2. Tillsätt det kokta riset, skinkan och räkorna. Smaksätt med salt, peppar och ketjap manis.
3. Vispa upp äggen med en gaffel. Hetta upp 1 tsk olja i en stekpanna, stek det uppvispade ägget under omrörning så att det blir trådigt. Vänd ner äggtrådarna i risblandningen och servera genast.
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0