Gnocchigratäng med köttfärssås



4 port
500 g färsk gnocchi
3 dl finriver pecorinoost
70 g grön salladsmix
Köttfärsås:
400 g nötfärs
1 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk torkad oregano
1 tsk cayennepeppar
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1,5 dl vatten
1 msk balsamvinäger
0,5 msk honung
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Stek köttfärs och lök i olja tills köttfärsen är brun och smulig. Salta och peppra.
2. Tillsätt vitlök och de torra kryddorna och tomatpurén stek en liten stund till och häll i krossade tomater, vatten, vinäger och honung. Låt småputtra ca 15 min.
3. Vänd runt gnocchin med i köttfärssåsen och lägg i en ugnsform. Toppa med riven pecorino och gratinera mit i ugnen ca 10 min. Servera med en grönsallad.