Lax- och spenatlasagne (VV)

Ingredienser för 4 port
-
2 st Lök, gula
-
400g Bladspenat, färsk
-
1 tsk Olivolja
-
3 dl Grönsaksbuljong
-
200g Lax
-
1 förpTomater, krossade
-
1 msk Timjan
-
400 g Cottage cheese, naturell 1,5%
-
1 msk Dill, hackad
-
1 krm Muskotnöt, 1/2-1 krm
-
12stLasagneplattor, torkade
-
3 mskOst riven 17%
Instruktioner
-
Skala och hacka lök. Strimla spenaten ganska grovt. Fräs lök och spenat i olja 3-5 min. Häll på buljong och låt det sjuda några min. Skär laxen i tärningar och blanda med tomater. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda cottage cheese med dill, muskot, salt och peppar. Häll lite spenatsås i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, spenatsås, tomatsås och cottage cheese i formen. Avsluta med cottage cheese. Strö över riven ost och tillaga i ugn 200° ca 25-30 min. Servera med sallad.
VV: 7sp/port (VV flex)