Lax- och spenatlasagne (VV)

 

Ingredienser för 4 port

  • 2 st Lök, gula
  • 400g Bladspenat, färsk
  • 1 tsk Olivolja
  • 3 dl Grönsaksbuljong
  • 200g Lax
  • 1 förpTomater, krossade
  • 1 msk Timjan
  • 400 g Cottage cheese, naturell 1,5%
  • 1 msk Dill, hackad
  • 1 krm Muskotnöt, 1/2-1 krm
  • 12stLasagneplattor, torkade
  • 3 mskOst riven 17%

Instruktioner

  • Skala och hacka lök. Strimla spenaten ganska grovt. Fräs lök och spenat i olja 3-5 min. Häll på buljong och låt det sjuda några min. Skär laxen i tärningar och blanda med tomater. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda cottage cheese med dill, muskot, salt och peppar. Häll lite spenatsås i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, spenatsås, tomatsås och cottage cheese i formen. Avsluta med cottage cheese. Strö över riven ost och tillaga i ugn 200° ca 25-30 min. Servera med sallad.

 
VV: 7sp/port (VV flex)
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0