Ingefärsmarinerad kyckling (LCHF)

Jag kan varmt rekommendera denna maträtt.  Den här marinaden var supergod. Familjen fick klyftpotatis till. Själv åt jag med stekt zucchini. Och så åt vi kall bearnaisesås till.
 
4 port
 
4 kycklingfiléer
 
Marinad:
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 tsk mald ingefära
1 krm paprikapulver
 
Tillbehör:
2 zucchini (om du ska ha för 4 pers)
salt och svartpeppar
 
 
1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Pensla kycklingfiléerna med marinaden och  lägg i en ugnsform. Låt vila i formen några timmar. Tillaga kycklingfiléerna i 175 grader tills kycklingen har en ínnertemperatur på ca 70 grader (ca 20-30 min)
 
2. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Salta på båda sidor och lägg på ett galler och låt saltet dra ut vätska under minst en halvtimme. Torka av zucchinin och stek i rejält med smör. Krydda med svartpeppar.
 
 
Joanna - livet med asperger, bipolär sjukdom och viktväktarna

Mumms

JUNITJEJ
2016-01-23 @ 17:37:36
URL: http://www.junitjejen.se

Så gott det ser ut!

Svar: Det var verkligen gott!
None None

rememberthiis.blogg.se
2016-02-11 @ 10:20:04
URL: http://rememberthiis.blogg.se/

Oh vad gott :D

Svar: Det här är verkligen mums!
None None




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

iminlillavarld.blogg.se

Mat och bakblogg och lite annat.

RSS 2.0